Ponedjeljak, 8 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETOsumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca najavio predaju: Sava Marinković stiže u Sarajevo,...

Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca najavio predaju: Sava Marinković stiže u Sarajevo, ovo je njegova poruka

Sava Marinković, kojeg Tužilaštvo Kantona Sarajevo sumnjiči za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine na Alipašinom Polju, najavio je da će se predati pravosudnim organima BiH, koji su za njim prošle sedmice raspisali međunarodnu interpolovu potjernicu.

Marinković se nalazi u zatvoru u Njemačkoj i naredne sedmice će biti pušten na slobodu. Odmah po izlasku bi trebao po potjernici biti uhapšen.

Ali, on kako nam je rečeno, želi da se preda i da odmah bude prebačen u BiH.

Duško Tomić, advokat Aleksandra Macana, rekao je krajem prošle godine da je Marinković ubio Šehovića i Vujinovića, pucavši iz vozila Seat i da ih je pogodio u glavu. No, SIPA sada provjerava sve ove navode. Tačnije, ko je sve bio u vozilu kobne noći.

No, Marinkovićev advokat Bojan Veselinović, rekao je za “Avaz” da njegov klijent dolazi u Sarajevo i da je spreman na saradnju s Tužilaštvom KS i istražnim organima.

– Mene je prvo kontaktirala njegova porodica, a zatim mi se on javio. Rekao mi je da nema veze s ovim što se tvrdi. On će odmah iduće sedmice, jer tada izlazi iz zatvora, doći u BiH. On želi, nevezano za potjernicu da dođe i spreman je na saradnju s Tužilaštvom – kaže Veselinović.

Kako nam je rekao Veselinović, Marinković je tek prije nekoliko dana pročitao Tomićeve navode da je on pucao u Šehovića i Vujinovića.

– Kada je pročitao šta je izjavio Tomić, rekao mi je da ne može da vjeruje šta čovjek govori. Iznenadio se.  Marinković negira da ima bilo kakve veze s ovim slučajem, da je uopće bio te noći na Alipašinom Polju. Ali, eto spreman je da dođe i da sarađuje na svaki način – kaže Veselinović.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments