Nedjelja, 3 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETPljačke u dva bh. grada: Pretučen bračni par, radnici kladionice izbijeni zubi

Pljačke u dva bh. grada: Pretučen bračni par, radnici kladionice izbijeni zubi

Na Badnje veče supružnici Z.R. (62) i M.R. (63) u dobojskom mjestu Striježevica doživjeli su pravi horor kada su im oko 20 sati u dvorište kuće došla trojica nepoznatih razbojnika koji su ih tukli i oteli oko 2.000 maraka, pišu Nezavisne.

Naime, dok je muškarac Z.R. izašao na nahrani psa, pred kuću su mu došla trojica razbojnika koji su ga prvo udarili letvom po leđima.

Kako pišu, od izvora bliskih istrazi, dok je on pao udarali su ga po glavi i tijelu.

“Potom ga je jedan razbojnik zadržao na zemlji, dok su druga dvojica ušla u kuću gdje su napali njegovu suprugu M.R.”, navodi izvor “Nezavisnih”.

Nesretnu ženu su udarali šakom u glavu, te je pala na pod, a tu su je nastavili tući nogama po tijelu i glavi, tražeći novac.

Ženi su su potom vezali ruke i noge te izvršili premetačinu po kući, a pobjegli su kada su našli oko oko 2000, dok su ženu ostavili vezanu.

Tri dana kasnije, neponati razbojnici su radnici kladionice u Derventi izbili dva zuba, kada su opljačkali poslovnicu u kojoj je radila i uzeli 3000 maraka.

Naime, kako je potvrđeno, M.Đ. radnicu kladionice opljačkala su dvojica razbojnika koji su maskirani ušla u poslovnicu a jedan razbojnik zaprijetio je vatrenim oružjem i oborio je radnicu na pod.

Zadao joj je udarac u predjelu lica i tako joj polomio dva zuba a drugi razbojnik je iz pulta uzeo oko 3.000 KM.

Kako su naveli iz Policijske uprave Doboj, policijski službenici preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja dva krivična djela razbojništvo koja su izvršena 9. januara u Derventi i 6. januara na području Doboja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments