Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETPočinje suđenje Nijemcu koji je usmrtio Šabana Šaulića

Počinje suđenje Nijemcu koji je usmrtio Šabana Šaulića

“Vjerujemo u sud u Njemačkoj i nadamo se maksimalnoj kazni, ali koliko god da bude osuđen, ništa ne može vratiti našeg supruga, oca i djeda Šabana niti umanjiti tugu i bol koje osjećamo”,  rekla je Šabanova udovica Gordana.

Gotovo tri godine od saobracajne nesreće u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške ozljede, čitav slučaj dobit će svoj sudski epilog. Ročište na kojem će po prvi put pred lice pravde biti izveden Nijemac turskog porijekla, Alsin Levent, zakazano je za 20. januar. 

Kako piše Blic, čitava porodica Šaulić će otići za Njemačku da bi nazočili suđenju koje već izaziva veliko zanimanje javnosti do te mjere da je sud dobio rekordan broj prijava za akreditacije predstavnika njemačkih, ali i medija iz okolnih država.

“Vjerujemo u sud u Njemačkoj i nadamo se maksimalnoj kazni, ali koliko god da bude osuđen, ništa ne može vratiti našeg supruga, oca i djeda Šabana niti umanjiti tugu i bol koje osjećamo. Dvije porodice su zavijene u crno i ostaju živjeti s tim cijeli život”, rekla je Šabanova udovica Gordana, prenosi N1. 

Podsjetimo, Šaban Šaulić i njegov klavijaturist Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019. godine, nakon nastupa u Njemačkoj u noći prije tragedije. Spasilačke ekipe o nesreći su obaviještene u 6:50 sati ujutro. Do 9:30 sati put je bio neprohodan, jer su vatrogasci dva sata četvero ozlijeđenih ljudi izvlačili iz smrskanih kola. Kako je kasnije utvrđeno, Alsin Levent je na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, te je bio pod utjecajem alkohola kada je u automobilu “Mazda 6” izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloua. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mjestu gdje je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments