Ponedjeljak, 16 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISindikat FMUP-a: Službenik, koji je udarao mladića na parkingu, svojim ponašanjem narušio...

Sindikat FMUP-a: Službenik, koji je udarao mladića na parkingu, svojim ponašanjem narušio je ugled policije

Predsjednik Skupštine Sindikata službenika FMUP-a Dragan Obradović reagirao je na snimak na kojem se vidi kako visoko rangirani policijski službenik Federalne uprave policije (FUP) udara mladića koji radi na privatnom parkingu.

– Povodom snimka koji se sinoć pojavio na portalima i društvenim mrežama, a na kome se vidi kako visoko rangirani policijski službenik Federalne uprave policije – Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova nakon rasprave više puta udara mladića koji radi na privatnom parkingu, najoštrije osuđujem neprimjereno postupanje i ponašanje visoko rangiranog policijskog službenika.

Kao predsjednik Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime osjećam potrebu da javno reagujem i najoštrije osudim neprihvatljivo ponašanje visoko rangiranog policijskog službenika Federalne uprave policije – Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Stoga, hitno tražim provođenje istrage i poduzimanje odgovarajućih mjera od nadležnih organa protiv policijskog službenika u skladu sa Zakonom i podzakonskim aktima, koji je svojim ponašanjem narušio ugled policije – navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, na snimku je Zoran Čegar, zamjenik komandanta specijalne jedinice FUP-a.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments