Ponedjeljak, 8 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETSIPA u decembruu zaprimila 441 poziv od čega 57 s korisnim informacijama

SIPA u decembruu zaprimila 441 poziv od čega 57 s korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u decembru 2021. registrirali ukupno 441 poziv, od čega 57 s korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvjestaja.

Putem telefonske linije “Krimolovci”, zaprimljena su ukupno 332 poziva, od kojih je 20 bilo s korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima. Također, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e zaprimljeno je 109 prijava, od čega je 37 bilo s korisnim informacijama, od kojih je devet dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

U decembru je pristiglo 26 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da je nadležnim tužiteljstvima dostavljeno šest izvjestaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiteljima. Osim navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 68 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci” – 080 020 505, saopćeno je iz te institucije.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments