Srijeda, 10 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETU apartmanu prijatelja nestalog Mateja Periša pronađene opojne droge

U apartmanu prijatelja nestalog Mateja Periša pronađene opojne droge

U kombiju i apartmanu mladića iz Splita, čiji prijatelj Matej Periš je nestao 31. decembra, pronađeni su opijati, odnosno spid.

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović je javnosti objavio još detalja slučaja nestalog Splićanina, koji se odnose na informacije i ispitivanje Perišovih prijatelja.

Mnogi kriminolozi, kao i javnost su dio krivice prebacivali na prijatelje Mateja Periša zbog toga što njegov nestanak nisu prijavili odmah, sumnjajući da je razlog korištenje nedozvoljenih sredstava. Što se detaljnim ispitivanjem ispostavilo kao tačno.

Mijailović je naveo da su mladići po dolasku u Beograd i tokom putovanja pili alkohol i koristili opijate, od kojih je najopasniji bio spid, a tragovi ove droge pronađeni su u apartmanu u kojem su odsjeli, kao i u automobilu, kojim su se dovezli.

Mladići policiji nisu htjeli reći o opijatima navodno zbog toga što poznaju i vole njegovog oca, koji nije znao da mu se sin drogira.

Potraga za Perišom traje već sedmi dan. Mladić je 31. decembra noću oko 2 ujutru izašao iz kluba, nadzorne kamere su ga snimile kako trči beogradskim ulicama, a otprilike kod rijeke mu se gubi svaki trag. Prognoze stručnjaka nisu pozitivne, a policijske agencije u Srbiji pored istrage, provode i opsežnu potragu u rijeci.

klix.ba

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments