Utorak, 17 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETUkrajinka kupila pušku i spremno dočekuje Ruse: “Kao majka ne želim da...

Ukrajinka kupila pušku i spremno dočekuje Ruse: “Kao majka ne želim da moja djeca naslijede probleme Ukrajine”

Marijana Žaglo, majka troje djece iz Ukrajine kupila je lovačku pušku te tvrdi da će se boriti za Kijev uslijed prijetnji ruske invazije.

Ona je inače marketinški stručnjak, a pozirala je u kuhinji sa puškom.

“Kao majka ne želim da moja djeca naslijede probleme Ukrajine, ili da se te prijetnje prenesu na njih. Bolje je da se sada pozabavim ovim“, rekla je ona za londonski Times.

Žaglo je rekla da je pohađala dvotjedni kurs kako bi naučila da koristi karabin Zbroiar Z-15, koji košta 1.300 dolara.

“Nikada u životu nisam lovila. Kupila sam ovaj karabin nakon što sam slušala neke vojnike kako razgovaraju o najboljoj pušci koju mogu nabaviti“, rekao je Žaglo.

Žaglo je opremila pušku teleskopskim nišanom, prigušivačem i dvonošcem. Marijana se pridružila ukrajinskim snagama Teritorijalne obrane, nakon što je potrošila dodatnih 1.100 dolara na kacigu, vreće za municiju i vojnu uniformu.

“Imam kisele krastavce i konzerve ribe, piletine i šunke sakrivene pored kuhinjskog stola, i puno, puno municije. Ako do toga dođe, onda ćemo se boriti za Kijev — borićemo se da zaštitimo naš grad. Ne vidim smisla da Rusi započnu rat i ostave Kijev na miru. Ako borbe počnu, doći će ovamo. Kijev je glavna meta”, navela je Marijana.

Ukrajinska vlada je uvjerila svoje građane kako “nema razloga za paniku” i da je situacija “pod kontrolom” u nastojanju da riješi sve veću zabrinutost ruskih invazijskih snaga.

Marijana je rekla da se Ukrajinci godinama suočavaju sa mogućnošću ruske invazije.

“Povećavanje nivoa trupa, a zatim njihovo vraćanje nazad, bila je redovna praksa i Sovjeta i Rusa. Ljudi su ovde postali upoznati sa tenzijom”, objasnila je Marijana.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments