Utorak, 24 Maja, 2022
Google search engine
HomeMAGAZINMagija života u Lukavcu

Magija života u Lukavcu

“Magija života“ naziv je druge samostalne izložbe talentovane dvanaestogodišnje umjetnice Amine Šehić iz Tuzle, koju, u saradnji sa Općinom Lukavac i Udruženjem “Srce za djecu oboljelu od raka”, organizuje Centar za kulturu Lukavac.
Izložbu će biti upriličena  15. 02.2022. godine u 18:00h u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka.

Istoga dana sa početkom u 16h, u saradnji sa umjetnikom Fikretom Jahićem Vršaninom, organizujemo i radionicu slikanja za djecu oboljelu i liječenu od raka.

Potpuno svjesni činjenice da su maligne bolesti kod djece veliki problem u cijelom svijetu, u 17:00h pripremamo i edukativno predavanje o psihološkim aspektima maligniteta kod djece i mladih. O ovoj značajnoj temi učenicima Osnovne škole Lukavac Grad govorit će psihologinja – pedagogica Sabina Duman iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Izložba slika će biti prodajno-humanitarnog karaktera, a mlada Amina Šehić će dio sredstava od prodaje slika donirati Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka”.


Pozivamo vas da nam se pridružite kako bismo zajedno dali svoj doprinos borbi protiv malignih bolesti kod djece, poručili su iz udruženja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments