Četvrtak, 26 Maja, 2022
Google search engine
HomeBIZNISNa sajam EXPO Dubai otišli predstavnici kompanija iz Sarajeva, Srebrenika, Bugojna, Banja...

Na sajam EXPO Dubai otišli predstavnici kompanija iz Sarajeva, Srebrenika, Bugojna, Banja Luke, Posušja i Tešnja

Ministar gospodarstva Kantona Sarajevo Adnan Delić ispratio je u ponedjeljak na sajam EXPO Dubai drugu grupu bosanskohercegovačkih gospodarstvenika, koju čine predstavnici 17 kompanija iz oblasti obrade i proizvodnje od tekstila, gradnje, projektiranja, dekorativnih uređenja, arhitekture i ostalih industrija.

Ministar Delić izrazio je zadovoljstvo što naši predstavnici prepoznaju mogućnosti izložbe kakva je EXPO i zahvalio gospodarstvenicima što će predstavljajući svoje kompanije predstaviti i Kanton, ali i državu Bosnu i Hercegovinu. Istaknuo je da su im Ministarstvo gospodarstva i tim EXPO 2020 BiH na raspolaganju za sve što budu smatrali da im može biti od koristi – priopćeno je iz Službe za protokol i press KS.   Drugu biznis delegaciju BiH predstavljaju kompanije iz Sarajeva, Bugojna, Srebrenika, Posušja, Banja Luke i Tešnja.  

Ova delegacija gospodarstvenika tijekom boravka na EXPO 2020 Dubai imat će jedinstvenu priliku za povezivanje i ostvarivanje novih poslovnih kontakata s gospodarstvenicima Mađarske i Srbije na događajima koji će biti organizirani na paviljonima ovih zemalja.   Također, na paviljonu Bosne i Hercegovine u četvrtak, 3. veljače, bit će organizirani networking susreti za naše gospodarstvenike. Prisustvo na ovom događaju potvrdili su predstavnici poslovnih zajednica iz nekoliko zemalja među kojima su Estonija, Meksiko, Malezija, Srbija, Mađarska i Slovenija, a očekuje se da će se ovom susretu odazvati i druge zemlje iz distrikta mogućnosti, mobilnosti i održivosti. Dan kasnije planiran je i susret bh. gospodarstvenika s predstavnicima Gospodarske komore Ajmana iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Uime Vlade Kantona Sarajevo ovom susretu prisustvovat će ministar kulture i sporta Samir Avdić”. navodi se u priopćenju.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments