Srijeda, 25 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETU FBiH u izgradnji osam dionica, većina gotova ove godine

U FBiH u izgradnji osam dionica, većina gotova ove godine

Prema podacima JP Autoceste FBiH, trenutno je aktivno osam gradilišta puteva u FBiH.

Među njima je i dionica Poprikuše – Nemila (između Zenice i Žepča), na kojoj su projektovani tunel Golubinja, mostovi Golubinja i Bosna, te vijadukti Golubinja 2 i Kovanići.  Ovoj dionici pripada i petlja Poprikuše.

Nadalje, najznačajniji objekti na dionici Vranduk – Ponirak (također sjeverno od Zenice) su mostovi Vranduk 1 i Vranduk 2, tunel Vranduk i tri manja vijadukta.

Također, dionica Tarčin – Ivan (između Sarajev i Konjica) podjeljena je na Tarčin – ulaz u tunel Ivan te tunel Ivan, a na njoj su projektovani i dvostrano odmorište te dva mosta.

Projekt Počitelj – Zvirovići podijeljen je na Počitelj – početak mosta Počitelj i kraj mosta Počitelj – Zvirovići, te sam most Počitelj. Na ovoj dionici pored mosta, najznačajniji su i tunel, tri 3 vijadukta, te petlja Počitelj.

Za dionicu brze ceste Prača – Goražde prva faza podrazumijeva probijanje i izradu primarne podgrade glavne i servisne cijevi tunela Hranjen.

Pripreme za izgradnju dijela Sarajevske obilaznice od petlje Vlakovo do priključka na kružni tok Mostarsko raskršće, okončane su u ranijem periodu, navode iz Vlade FBiH.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments