Četvrtak, 19 Maja, 2022
Google search engine
HomeBIZNISZbog moguće poledice na pojedinim dionicama nužna opreznija vožnja

Zbog moguće poledice na pojedinim dionicama nužna opreznija vožnja

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja

Poledica se može očekivati na dionicama u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima puteva u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

“Posebno skrećemo pažnju na puteve: Kupres-Šuica, Priluka-Glamoč-Mlinište i Jablanica-Posušje (Blidinje), kao i na šire područje Tomislavgrada. Tokom dana usljed porasta temperature i topljenja snijega povećana je i opasnost od odrona. Apelujemo na vozače da voze opreznije i napominjemo da je zimska oprema i zakonski obavezna”, navodi se u saopštenju.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments