Četvrtak, 26 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETAustrija suspendovala Zakon o obaveznoj vakcinaciji

Austrija suspendovala Zakon o obaveznoj vakcinaciji

Obavezna vakcinacija za starije od 18 godina zakonski je regulisana početkom februara, dva i po mjeseca nakon što je najavljena za vrijeme talasa delta varijante koronavirusa

Vlada Austrije saopštila je u srijedu da neće početi provoditi Zakon o obaveznoj vakcinaciji protiv koronavirusa za većinu odraslih sredinom marta kako je planirano, javlja Anadolu Agency (AA).

Televizija ORF objavila je da je Vlada Austrije u srijedu saopštila da je Zakon o obaveznoj vakcinaciji protiv koronavirusa suspendovan i da trenutno nema potrebe za njegovim provođenjem. Najavljeno je da će stručna komisija ponovo procijeniti situaciju sredinom juna.

Obavezna vakcinacija za starije od 18 godina zakonski je regulisana početkom februara, dva i po mjeseca nakon što je najavljena za vrijeme talasa delta varijante koronavirusa.

Bilo je planirano da policija sredinom marta počne provjeravati vakcinalni status stanovništva, a za one koji prilikom kontrole ne budu imali dokaz o vakcinaciji ili ga ne dostave naknadno bile su predviđene kazne od 600 do 3.600 evra.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments