Četvrtak, 26 Maja, 2022
Google search engine
HomeSPORTAutokros utrke u Srebreniku u nedjelju 27. marta

Autokros utrke u Srebreniku u nedjelju 27. marta

Sportski autoklub “Autokros” Srebrenik organizuje prve autokros utrke za 2022. godinu u nedjelju 27. marta s početkom u 11 sati.

Prema riječima predsjednika sportskog autokluba “Autokros” Srebrenik, očekuje se najveći broj učesnika u odnosu na dosadašnje utrke, a oni dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine.

Odmjeravanje brzina i vozačkih sposobnosti u specijalno opremljenim vozilima za ove namjene, održaće se na stazi u Špionici, pored magistralnog puta, skretanje za restoran “Ribarska priča”.

Prema najavama, očekuje se učešće preko 60 automobila. Posebno interesovanje publike, sudeći po dosadašnjim iskustvima, izazvaće vozači motora koji su u dosadašnjim utrkama pobrali sve simpatije gledalaca.

Obzirom da se rijetko pruža prilika pratiti sportske događaje ovog tipa, prošlogodišnje utrke su izazvale ogromno interesovanje građana, ne samo iz Srebrenika. Ono što je jako bitno jeste da se utrke odvijaju fer i korektno, uz stroga pravila, kojih se moraju pridržavati svi učesnici.

-“ Staza je duga 1440 metara i sve je spremno za ovaj veliki sportski spektakl”, ističe Salko Pedljić, predsjednik Sportskog autokluba “Autokros” Srebrenik.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments