Četvrtak, 26 Maja, 2022
Google search engine
HomeSPORTBiH u finskom Vuokatiju predstavlja četvoro sportista

BiH u finskom Vuokatiju predstavlja četvoro sportista

FOTO: FENA

Petnaesti Evropski omladinski olimpijski festival EYOF održat će se u finskom Vuokatiju od 20. do 25. marta 2022. godine.

Najbolji mladi sportisti 44 evropske zemlje će braniti boje svojih država na takmičarskom programu Festivala u ukupno devet sportova – alpsko skijanje, biatlon, skijaško trčanje, umjetničko klizanje, hokej na ledu, nordijska kombinacija, brzo klizanje, skijaški skokovi i snoubord.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati četvoro sportista u alpskom skijanju, skijaškom trčanju i umjetničkom klizanju.

Boje BiH će braniti – Milivoje Mačar, alpsko skijanje (slalom i paralel slalom), Sara Plakalović, skijaško trčanje (7,5 km slobodni stil, 1,1 km sprint slobodni stil i 5 km klasični stil), Miloš Stević, skijaško trčanje (10 km slobodni stil, 7,5 km klasični stil, 1,1 km slobodni stil) i Zara Husedžinović, umjetničko klizanje (kratki i slobodni program).

Jedna od zanimljivosti jeste da će EYOF Vuokati biti rodno najizbalansiranije izdanje Festivala u istoriji događaja, zahvaljujući uključivanju hokeja na ledu za djevojčice kao i nordijske kombinacije.

Svečana ceremonija otvaranja će biti održana 20. marta u 20.00 sati u Vuokati areni, a zastavu Bosne i Hercegovine će nositi Miloš Stević i Zara Husedžinović.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments