Srijeda, 18 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETDjeca koja provode više vremena koristeći mobilne uređaje mogu imati probleme u...

Djeca koja provode više vremena koristeći mobilne uređaje mogu imati probleme u ponašanju

Djeca koja su provodila više vremena koristeći uređaje s ekranima, uključujući telefone, tablete, kompjutere i televizore, također su imala veću vjerovatnost da će pokazivati simptome anksioznosti i depresije

Djeca koja provode više vremena koristeći mobilne uređaje i kompjutere ili gledajući televiziju imaju veću vjerovatnost da će pokazivati probleme u ponašanju kao što su agresija, poteškoće s pažnjom, tjeskoba i depresija, pokazala je analiza koju je objavio medicinski časopis ‘JAMA Psychiatry’.

U pregledu podataka iz 87 studija s gotovo 160.000 učesnika u dobi od 12 godina i mlađih, oni koji su proveli više vremena ispred ekrana tokom dana imali su i do 20 posto veći rizik za probleme u ponašanju, pokazali su podaci, javlja UPI.

Djeca koja su provodila više vremena koristeći uređaje s ekranima, uključujući telefone, tablete, kompjutere i televizore, također su imala veću vjerovatnost da će pokazivati simptome anksioznosti i depresije, prema istraživačima.

– Kada djeca mlađa od 12 godina provode koristeći mobilne uređaje previše sati u danu, to može biti povezano s nekim problemima u ponašanju, poput agresije ili tuge – rekla je koautorica studije Sheri Madigan za UPI.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments