Utorak, 17 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETDječak iz Ukrajine koji je sam došao u Slovačku, dočekao je ponovo...

Dječak iz Ukrajine koji je sam došao u Slovačku, dočekao je ponovo zagrljaj majke

Dječak (11) koji je sam prešao 1.500 kilometara dugo putovanje od jugoistočne Ukrajine do slovačke granice, susreo se sa svojom braćom i sestrama u Bratislavi, a sada je konačno dočekao i svoju majku.

Hasan Pisecka prešao je zemlju samo sa plastičnom kesom, pasošem i telefonskim brojem ispisanim na ruci. Ova priča nikog nije ostavila ravnodušnim, piše Daily Mail.

Njegova majka Júlia Pisecka, udovica, ostala je u njihovom rodnom gradu Zaporožju kako bi nastavila brinuti o svojoj nepokretnoj majci koja nije mogla pobjeći.

Kada je stigao do granice, Hasanov ‘osmijeh, neustrašivost i odlučnost’ osvojio je zvaničnike koji su mu pomogli da pređe u Slovačku. Kontaktirali su njegovu rodbinu u zemlji preko broja telefona i poruke koja mu je bila vezana za struk.

On se ove sedmice ponovo sastao sa svojom majkom, bakom i psom u Slovačkoj, porodica je željela ‘zahvaliti svima od srca’ na pomoći da se porodica opet okupi.

Julia je rekla da je vožnja vozom iz Ukrajine „bila veoma teška“, ali „morali smo da pobjegnemo da bi naša porodica ponovo bila na okupu“, priznala je: „moramo početi od nule, izgubili smo sve što smo imali, ali smo zdravi.”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments