Četvrtak, 26 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKFirma Zaharex uskoro počinje s proizvodnjom u punom kapacitetu

Firma Zaharex uskoro počinje s proizvodnjom u punom kapacitetu

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio je danas firmu Zaharex čiji su skoro kompletni proizvodni pogoni bili uništeni u stravičnom požaru koji se dogodio u krugu firme polovinom oktobra prošle godine.

Požar je pričinio višemilionsku štetu u ovom preduzeću koje je jedno od vodećih u BIH u prozvodnji spužvi,madraca i namještaja, a zapošljavalo je 150 radnika čija je sudbina bila neizvjesna. U cilju očuvanja radnih mjesta i sanaciji posljedica požara, Gradska uprava pomogla je preduzeće Zaharex sredstvima u iznosu od 100 000 KM.

Zahvaljujući naporima vlasnika i menadžmenta firme, te pomoći kantonalne vlade i Gradske uprave u Srebreniku, nije došlo do otpuštanja niti jednog radnika Zaharexa, a vrlo brzo nakon požara započela je i obnova proizvodnih pogona

Na zgarištima uništenih proizvodnih pogona firme Zaharex podignuti su novi objekti u kojima bi uskoro trebala ponovo početi proizvodnja u punom kapacitetu kako je to bilo i prije požara. Jedan dio pogona koji nije pretrpio veću štetu nije ni prestajao s radom,dok bi kompletna proizvodnja u punom kapacitetu trebala započeti za neka dva mjeseca.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments