Utorak, 24 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETGosti na ruskoj državnoj televiziji otvoreno prijetili nuklearnim ratom

Gosti na ruskoj državnoj televiziji otvoreno prijetili nuklearnim ratom

Na društenim mrežama se pojavio snimak dijela emisije emitovane sinoć na ruskoj državnoj televiziji. Kako se može vidjeti, a što je naišlo na broje osude, nekoliko gostiju komentariše početak nuklearnog rata, svojim gledaocima servisirajući tako tu mogućnost i opciju kao sasvim logičan i normalan slijed nakon invazije u Ukrajini. Gosti najavljuju nuklearni rat, napad na Njemačku, Poljsku, tvrdeći da Varšava može biti izbirsana sa lica zemlje za 30 sekundi. Govore o invaziji na Litvaniju, otvaranje koridora  do Kalinjingrada, a prijeti se i baltičkim državama. Sve to ukoliko bilo koja od zemalja (koja to već nije) uđe u pakt sa NATO-om.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao posegnuti za nuklearnim oružjem ukoliko uvidi “egzistencijalnu prijetnju” svojoj zemlji. Peskov je tokom gostovanja u emisiji novinarke Christiane Amanpour na televiziji CNN govorio o rusko-ukrajinskom ratu.

Na pitanje pod kojim uslovima bi ruski predsjednik Putin koristio ruske nuklearne sposobnosti, Peskov je kazao da bi se to desilo u slučaju egzistencijalne prijetnje Rusiji.

“Ako bude postojala egzistencijalna prijetnja našoj zemlji, to bi se moglo dogoditi”, rekao je Peskov.

Podsjećamo, prošle sedmice je gostujući u emisiji Mreža, ruski ambaador Igor Kalabuhov kazao kako se na primjeru Ukrajine može vidjeti dokle je Rusija spremna ići u cilju sovje “odbrane” ukoliko NATO pozicionira svoje trupe u nekoj od zemalja bivše Jugoslavije i šire.

federalna.ba

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments