Četvrtak, 26 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETLidl zadržao podružnicu u Banjaluci, u Sarajevu ugasio dvije

Lidl zadržao podružnicu u Banjaluci, u Sarajevu ugasio dvije

Kapital Lidla u Bosni i Hercegovini povećan je na gotovo 50 miliona KM, čime se potvrđuju ozbiljne namjere investiranja njemačkog diskontera u Bosni i Hercegovini.

Istovremeno, kompanija je broj registrovanih podružnica sa prvobitnih četiri smanjila na dvije, izvještava Indikator.ba.

Osnivač Lidla njemački W E – International Zweite GmbH osnovao firmu Lidl BH sa sjedištem u Sarajevu sa početnim kapitalom nešto manjim od milion KM, potom je kapital uvećao na 10,7 miliona KM, a prema posljednjim podacima iz sudskog registra, kapital društva uvećan je na 49.873.665 KM.

No, njemački diskonter koji ulazi na tržište Bosne i Hercegovine očito mijenja prvobitne planove pa je tako reducirao broj osnovanih podružnica, ukidajući sa liste Sarajevo.

Prvobitno su bile registrovane podružnice u Sarajevu, na Stupu i Marijin-Dvoru, te u Brčkom i Banaluci. Prema najnovijim podacimana ostale su podružnice u Brčkom (Bulevar mira br. 22) i Banjaluci (Sime Šolaje br. 1a), dok podružnica koje su bile registrovane u Sarajevu više nema u registru.

Upravu društva, prema novim podacima, čini pet ljudi na čelu sa Allenom Halamićem. Ostali članovi Uprave, izvršni direktori, su: Roland Thomas Schreiber, Mihajl Đotlo, Dean Sunek i Kristijan Zajec.

Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u BiH planirao je otvaranje minimalno šest objekata.

(Indikator)

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments