Srijeda, 25 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKNema odmora za srebreničke vatrogasce /FOTO/

Nema odmora za srebreničke vatrogasce /FOTO/

Samo u protekla tri dana profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik imala je 18 inrervencija na gašenju požara. U petak 25. marta imali su devet intervencija: dva požara niskog rastinja u Špionici, zatim Tinji Donjoj, Čekanićima, Ljenobudu, Falešićima i Jasenici, te dvije intervencije na gašenju šumskih požara u Previlama.

Vikend je, takođe, donio i nove četiri intervencije intervencije. U naselju Neum gašenje požara na manjoj površini, zatim u Potpeću šumskog požara na većoj površini. Gasili su i požar niskog rastinja u naselju Krušik koji je zahvatio površinu oko 20 dunuma, nisko rastinje u naselju Crveno Brdo, te divlju deponiju. Svi požari su lokalizovani i ugašeni.

U nedjelju su intervenisali pet puta. Ugasili su tri šumska požara u naseljima Cage, Behrami i Like, te dva požara niskog rastinja u naselju Špionica.

S ciljem blagovremenog poduzimanja preventivnih mjera zaštite od požara, Kantonalna uprava civilne zaštite upozorava na zabranu loženja otvorene vatre u šumama i na šumskom zemljištu, kao i na drugom zemljištu na udaljenosti manjoj od 150 metara od šume (član 20. Zakona o šumama, “Službene novine TK”, broj: 7/17). Fizičko lice koje loži vatru suprotno propisanoj odredbi može biti kažnjeno novčanom kaznom od 500 do 1.500 KM (član 59. navedenog zakona).

FOTO: PVJ SREBRENIK
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments