Srijeda, 25 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETNjemačke trgovine prestaju prodavati ruske proizvode: Nema više votke, paste za zube,...

Njemačke trgovine prestaju prodavati ruske proizvode: Nema više votke, paste za zube, hrane…

Brojne njemačke trgovine izbacuju ruske proizvode

Više trgovačkih lanaca u Njemačkoj odlučilo je izbaciti s polica proizvode uvezene iz Rusije, od votke do paste za zube, u znak solidarnosti s Ukrajinom.

Sve dosad diskontna trgovina Aldi sjever nudio je tek jedan artikl iz Rusije: votku u boci od 0,7 l.

“Odlučili smo prekinuti prodaju tog proizvoda”, rekao je u srijedu za AFP glasnogovornik trgovine. I sestrinska firma Aldi jug zabranila je to alkoholno piće na svojim policama. Trgovina prehrambenim proizvodima želi tako “poslati poruku u sadašnjoj situaciji”, rekao je njen glasnogovornik.

Služba nabave trgovačkog lanca Rewe i njezine diskontne podružnice Penny više neće naručivati prehrambene namirnice proizvedene u Rusiji, saopćila je pak koelnska grupacija. Postojeće zalihe će se prodati ili će se ponuditi bankama hrane, dodao je.

Vodeći trgovački lanac u tom sektoru u Njemačkoj, Edeka, poručila je da “podupire sve sankcije koje su predložili Europska unija i njemačka vlada”.

Diskontni lanac Netto, u vlasništvu danske grupacije Salling, prestao je prodavati ruske proizvode u Njemačkoj i u drugim europskim zemljama, saopćila je u ponedjeljak njegova matična tvrtka. Riječ je o dvadesetak proizvoda, od votke i paste za zube do čokolade. Grupacija sudjeluje i u humanitarnim akcijama doniranjem novca i hrane.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments