Četvrtak, 26 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETNjemački investitori napustili TV “UNA”

Njemački investitori napustili TV “UNA”

Promjene u vlasničkoj strukturi registrovane su Rješenjem Okružnog privrednog suda Banjaluka od 24. februara ove godine, od kada je jedini vlasnik „Une“ firma „Infinity Media“, koja pripada „Infinity International Group“

“Foundcenter Investment GmbH” iz Berlina, dosadašnji većinski vlasnik firme „Una World Network“, potpuno se povukao iz projekta čiji je cilj bio stvaranje regionalne TV stanice „UNA“ i kao jedini vlasnik ostala je firma „Infinity Media“ Banjaluka koja se povezuje sa porodicom Dodik, saznaje portal Capital.

Promjene u vlasničkoj strukturi registrovane su Rješenjem Okružnog privrednog suda Banjaluka od 24. februara ove godine, od kada je jedini vlasnik „Une“ firma „Infinity Media“, koja pripada „Infinity International Group“.

Podsjećamo, uspostavljanje regionalne televizije „Una“ spektakularno je najavljeno na Weekend Media festivalu u Rovinju prošle godine. Emitovanje programa započeli su krajem godine, ali ono što je spektakularno najavljivano do sada gledaoci nisu imali priliku vidjeti.

Za potrebe pokretanja televizije u Banjaluci je osnovano nekoliko preduzeća, između ostalog i „Una World Network“ čiji su osnivači bili „Infinity Media“ Banjaluka sa udjelom od 20 odsto i „Foundcenter Investment GmbH“ Berlin sa 80 odsto učešća.

Registrovani su za „proizvodnju filmova, video filmova i televizijskog programa“. Zastupnik je bio Dejan Jocić kao predsjednik Upravnog odbora. Da je Jocić idejni začetnik tog projekta, a da je pokretač „Foundcenter Investment GmbH“ saopšteno je i zvanično početkom septembra prošle godine.

Međutim, u Registru poslovnih subjekata RS sada je vidljivo da od njemačkih investitora i Jocića više nema traga u „Uni“, čiji je vlasnik sada „Infinity Media“, a novi zastupnik Srđan Praštalo.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments