Utorak, 17 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETOdržana 13. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik

Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik

Danas je u Srebreniku održana 13. Redovna sjednica Gradskog vijeća na čijem dnevnom redu je bilo 19 tačaka.

Potrebnu vijećničku podršku dobio je program rada Gradskog vijeća za 2022. Godinu, utvrđena je prosječna građevinska cijena kvadratnom metra korisne stambene površine, prijedlog odluke o pokretanju inicijative za izmjenu trase auto puta Tuzla – Brčko – Orašje, a imenovani su članovi nadzorih, odnosno upravnih odbora u nekoliko javnih preduzeća i institucija, kao i direktor Vetrerinarske stanice.

Nove upravne odbore dobili su Centar za kulturu i informisanje i Sportsko-rekreativni centar, imenovan je predsjednik upravnog odbora Doma zdravlja kao i dva člana nadzornog odbora predstavnika državnog kapitala u JKP Deveti septembar.

Potrebnu vijećničku podršku nije dobio prijedlog rješenja za imenovanje upravnog odbora u JU Centar za socijalni rad, kao ni odluka o osnivanju MZ Brezje.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Srebrenika podržana je i informacija o stanju sigurnosti na ovom gradskom području za period januar- decembar 2021. godine, kao i prijedlog odluke o zatvaranju kolektivnog centra Tinja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments