Četvrtak, 26 Maja, 2022
Google search engine
HomeMAGAZINPočela izgradnja bine za Eurosong u Torinu

Počela izgradnja bine za Eurosong u Torinu

FOTO: FRANCESCA MONTINARO

U Torinu je počela konstrukcija evrovizijske bine u dvorani PalaOlimpico. Koncept koji stoji iza dizajna zove se „The Sun Within“ koji se oslanja na pokrete i svjetlost kinetičkog sunca. Pozornica će prikazati „pozorišni pokret koji je uokviren vodom i koji će imati bujni italijanski vrt koji prekriva zrake ispred sebe“. Dizajnerka scene Franćeska Montinaro (Francesca) objasnila je ideju iza koncepta:

-Ideja je da predstavimo Italiju sa njenim suncem, morem, umjetnošću i prirodom, ali iznad svega da predstavimo Italijane i njihovu jedinstvenu sposobnost prilagođavanja i dobrodošlice. Poenta pozornice je to što je otvorena za različitost i prilagođava se onoliko često koliko i mi. Potreba da se prilagodimo i budemo zajedno rezultat je utjecaja Covida na našu zemlju i to kako je pokazao da ćemo se spasiti samo ako smo ujedinjeni, istakla je za strane medije.

Green room ispred bine simboliše osjećaj baroknih vrtova poput onih u Villa d’Este, Castel Gandolfo, Villa Lante ili drugim imanjima širom Italije, dok voda podsjeća ljude na fontane u parku. Franćeska želi osigurati da svaki umjetnik ima platformu za izražavanje svog identiteta kroz pozornicu koju je dizajnirala.

Evrovizija će se održati u tri takmičarske večeri, u polufinalima koji su planirani za 10. i 12. maj, dok će se finale održati 14. maja. 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments