Subota, 28 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETPoskupio i međugradski saobraćaj u Bosni i Hercegovini

Poskupio i međugradski saobraćaj u Bosni i Hercegovini

Veće cijene goriva utječu i na brojna druga poskupljenja pa su tako veće i cijene karata međugradskog saobraćaja u Bosni i Hercegovini. I dok prevoznici kažu da su se morali odlučiti na ovaj potez, vlast ne čini ništa konkretno. Građani su ogorčeni.

Pojedini prevoznici u Federaciji zbog poskupljenja goriva povećali su cijene karata na međugradskim linijama, i to za 15 posto.

“Centrotrans je morao pribjeći tom nepopularnom potezu da povećamo cijene prevoza na međugradskim linijama od 1. marta, ali ne samo mi – svi prevoznici su to uradili. To je bio jedini način da uslugu prevoza nastavimo pružati na nivou kao i do sada”, izjavila je Borislava Purković, glasnogovornica Centrotransa.

Situacija ista i u Republici Srpskoj. Međugradski prevoznici također su povećali cijene usluga. Tvrde, drugog izbora nisu imali.

“Naše mjere koje smo davali, popusti i ostalo – ništa nije urodilo plodom da se poveća broj putnika u vozilma. Gradski prevoz ima konstantu prevoza broja putnika koji sad imamo i taj broj putnika i sadašnja cijena ne zadovoljava minimalne uslove da bi se obezbijedio daljnji opstanak našeg preduzeća”, naveo je Dejan Mijić, direktor Autoprevoza Banja Luka.

Građani su ogorčeni. Dok čekaju na konretne poteze nadležnih, pored osnovnih životnih namirnica, sada moraju izdvajati više novca i za prevoz.

I dok prevoznici ne isključuju mogućnost povećanja cijena i na gradskim relacijama, nadležnima u BiH se ne žuri. Za to vrijeme građani čekaju na njihove konkretne mjere.

federalna.ba

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments