Utorak, 17 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETPredstavljen projekat TedQual certificiranja Univerziteta u Tuzli

Predstavljen projekat TedQual certificiranja Univerziteta u Tuzli

U Ministarstvu obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona predstavljen je USAID-ov projekat TedQual certificiranja Univerziteta u Tuzli. Riječ je o sveobuhvatnom i kontinuiranom sistemu certifikacije za programe obrazovanja, osposobljavanja i istraživanja u turizmu, koji služi prepoznavanju i podršci njihovog kvaliteta.

Program će biti implementiran na Ekonomskom fakultetu i Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli uz podršku Solimar International, specijalizirane konsultantske firme, koju predvodi ugledni profesor Donald E. Hakinsom.

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović naglasio je da će Ministarstvo pratiti i podržati realizaciju TedQual certificiranja Svjetske turističke organizacije.

Cilj programa je poboljšanje kvaliteta programa edukacije u turizmu sa standardima TedQual i konkurentske prednosti Bosne i Hercegovine unaprjeđenjem kvaliteta radne snage u turističkoj industriji kroz profesionalnu turističku edukaciju.

Predstavnici Univerziteta u Tuzli sastanak su iskoristili kako bi ministra  Omerovića upoznali sa planom implementacije projektnih aktivnosti u narednom periodu.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments