Četvrtak, 19 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETRadnik u Sarajevu prilikom radova pao sa zida građevine i zadobio povrede...

Radnik u Sarajevu prilikom radova pao sa zida građevine i zadobio povrede opasne po život

Prilikom izvođenja građevinskih radova tokom jučerašnjeg dana dogodila se nemila scena u kojoj je radnik zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

Naime, kako su kazali iz sarajevske policije, sve u jutarnjim satima u 7:55 obaviještena je Četvrta PU da je u ulici Branislava Nušića, općina Novi Grad Sarajevo, prilikom izvođenja građevinskih radova, sa zida kuće došlo do pada radnika firme “Hadžić Gradnja” d.o.o. Sarajevo, A. N., rođen 1985. godine.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, inspektor zaštite na radu i ovlašteni sudski vještaci zaštite na radu i građevinske struke“, kazali su iz MUP-a KS.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 328. stav 1. (Teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi i imovine), a u vezi sa članom 326. stav 1. (Nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova) KZ F BiH, po nalogu postupajućeg tužioca, slobode je lišen vlasnik navedene firme S. H., rođen 1977. godine.

Vlasnik firme je nastanjen u Sarajevu i predat je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog događaja sa obilježjem krivičnog djela.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments