Četvrtak, 26 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETSaopštenje Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa"

Saopštenje Udruženja “Majke enklave Srebrenica i Žepa”

Pozivamo Tužilaštvo BiH, Agencije za sprovođenje zakona, Operativnu grupu za borbu protiv terorizma, da odmah i neizostavno obavijeste javnost  zašto od Dejtonskog  mirovnog  sporazuma  nije otkriven i sankcionisan  niti jedan naredbodavac i izvršilac u preko 1000  terorističkih napada na povratnike u manjem BH entitetu –RS.

Zvuči uvredljivo i ponižavajuće  da su  se svi sigurnosno – tužilački kapaciteti  u BiH angažirali na pronalasku youtubera  koji je navodno prijetio Miloradu Dodiku, dok hiljade terorističkih napada sa smrtnim posljedicama i dan danas ostaju neotkriveni i zataškani od Tužilaštva i Agencija za sprovođenje  Zakona .

Pozivamo Tužilaštvo BiH, da odmah i neizostavno obavjeste javnost i o rezultatima januarskih napada na povratnike gdje je hitnu istragu tražio i Visoki povjerenik UN za ljudska prava.

Nakon niza upozorenja naša  udruženja će pokrenuti i  krivične postupke  protiv svih onih koji opstruiraju i zataškavaju terorističke napade u manjem BH entitetu.

Svakog prvog u mjesecu ćemo se obratiti javnosti u vezi zataškavanja državnog terorizma u RS od strane nadležnih i institucija u BiH, stoji u saopštenju.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments