Subota, 28 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETŠevčenko plakao u programu i molio pomoć Italije: Ubijaju djecu i starce,...

Ševčenko plakao u programu i molio pomoć Italije: Ubijaju djecu i starce, moja mama i sestre su tamo

Legendarni napadač Ukrajine i Milana Andrij Ševčenko gostovao je na talijanskoj državnoj televiziji RAI gdje je progovorio o stanju u Ukrajini koja trpi žestoku agresiju od strane Rusije. Ševčenko je Talijanima kroz suze rekao kako mu je velik dio obitelji u rodnoj zemlji.

“Moja mama, sestra i rođaci su u Ukrajini. Čujemo se svaki dan. Njihov izbor je da ostanu u Ukrajini. Ne mogu gledati to što se događa u mojoj zemlji, a da ne zaplačem. Pričaju mi moji istinu o Ukrajini. Bombardiraju se gradovi, ubijaju djeca i starci. Moramo uvjeriti Rusiju da prestane s napadima i pronaći diplomatsko rješenje za kraj rata”, poručio je Ševčenko koji je trenutno u Londonu.

“Kad sam došao u Italiju ta mi je zemlja otvorila srce. Osjećao sam se kao jedan od vas i zato Italiju smatram drugom domovinom. Sada vas molim da otvorite vaša srca mojem narodu. Trebamo vašu pomoć. Neka se kod vas oni sada osjećaju kako sam se osjećao i ja. Mnogi su nam već pokazali puno privrženosti, ali tražim od vas još”, rekao je Ševčenko pa dodao:

“Ukrajina želi biti dio Europe. To je odluka nas kao naroda. Volodimir Zelenski je sjajan predsjednik i on nas vodi prema neovisnosti i slobodi”, zaključio je Ševčenko.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments