Četvrtak, 19 Maja, 2022
Google search engine
HomeBIHAMKStanje na putevima – Moguća poledica zbog niske temperature

Stanje na putevima – Moguća poledica zbog niske temperature

Zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega, a izdvajamo puteve: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Glamoč-Mlinište i Livno-Šuica-Kupres.Na ostalim putevima kolovoz je suh ili mjestimično vlažan. Magla jutros smanjuje vidljivost na širem područu Gračanice.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.Povodom praznika 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments