Subota, 21 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETUpozorenje vozačima na učestale odrone na brojnim dionicama

Upozorenje vozačima na učestale odrone na brojnim dionicama

U zapadnim krajevima BiH upozorenje na povremeno jak vjetar. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).

Upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama, a u zapadnim krajevima na povremeno jak vjetar. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Vitez – Kaonik u toku su radovi na redovnom održavanju zbog čega je od osam do 16 sati moguće povremeno sporije saobraćanje.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju i puteve Živinice – Stupari (kod kamenoloma), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments