Utorak, 17 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETVlada TK: Za podršku u oblasti kulture 250.000 KM

Vlada TK: Za podršku u oblasti kulture 250.000 KM

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je uslove, kriterije i postupak raspodjele sredstava sa potrošačke jedinice Podrška u oblasti kulture. Radi se o ukupno 250.000 KM, od čega je za sufinansiranje programa/projekata manifestacija kulture predviđeno 180.000 KM, programa/projekata izdavačke djelatnosti u visini od 42.000 KM, realizacije manifestacije „Dani evropskog naslijeđa“ i projekta „Razvoj čitalačke pismenosti“ 23.000 KM a za finansiranje naknade za rad Savjeta za kulturu Tuzlanskog kantona 5.000 KM.

U okviru sufinansiranja manifestacija kulture predviđeno je da se sufinansiraju pojedinačni programi/projekti pravnih lica koja organizuju tradicionalne i druge značajne pozorišne, književne, muzičko-scenske, muzičke, plesne, muzejske, arhivske, bibliotečke, likovne, izložbene i filmske manifestacije, tribine, simpozije i programe, kao i manifestacije, tribine, simpozije i programe usmjerene na promociju i očuvanje kulturne baštine. Maksimalan iznos sredstava koji se može dodijeliti je 10.000 KM.

U oblasti izdavačke djelatnosti predviđeno je sufinansiranje pojedinačnih programa/projekata izdavačke djelatnosti pravnih i fizičkih lica, a maksimalan iznos sredstava iznosit će 2.000 KM. 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments