Home VIJESTI BIH I SVIJET Zagreb: Policija istražuje uzrok kratera, pronađena dva padobrana

Zagreb: Policija istražuje uzrok kratera, pronađena dva padobrana

0

Policija sprovodi uviđaj nakon pada objekta iz vazduha na zagrebačkom Jarunu, gdje su pronađeni krater i dva padobrana, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske.

Iz MUP-a su naveli da su na terenu policijski timovi specijalizovani za postupanje i reagovanje kod takve vrste događaja, te da nema razloga za uznemirenost građana.

U saopštenju se dodaje da je zagrebačka policija sinoć nakon 23.00 časa dobila više dojava građana da su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz vazduha.

“Na mjesto dojave hitno su upućene policijske patrole koje su na zelenoj površini pronašle krater, dok su u široj zoni pronašle dva padobrana, za koje smo takođe prethodno primili dojave građana”, istakli su iz MUP-a.

Policija je obezbijedila užu i širu zonu mjesta događaja gdje se obavlja uviđaj, uz učešće svih nadležnih službi.

Za sada policija nema dojava o povrijeđenim licima na području šire zone mjesta događaja, a oštećeno je nekoliko parkiranih vozila.

MUP je medije pozvao “na odgovorno izvještavanje javnosti te iznošenje provjerenih informacija dobijenih od nadležnih službi, a kako bi spriječili širenje dezinformacija”.

Građanima je upućen poziv da putem društvenih mreža ne dijele snimke i fotografije s mjesta događaja te molba da, ako se zateknu u zoni postupanja policije, postupe prema uputstvima policijskih službenika.

Hrvatski mediji prenose da je eksplozija na Jarunu prestrašila mnoge Zagrepčane, a čula se do kvarta Trešnjevka, kao i da su policija i vatrogasci ogradili područje oko velike rupe u asfaltu.

Put i parkiralište prepuni su krhotina i asfalta, a očevici su naveli da su vidjeli krater prečnika tri metra koji je bio prepun avionskih dijelova.

Stručnjak za vojnu avijaciju i urednika portala “War Zone” Tyler Rogoway smatra da bi neidentifikovani leteći objekat koji se srušio u Zagrebu prema svemu sudeći mogao biti izviđački dron “Tu-141 Strizh”, koji je najvjerovatnije stigao iz Ukrajine.

“Čvrsto vjerujemo da je riječ o izviđačkom dronu koji izgleda kao raketa. Sigurno se ozbiljno pokvario, preletio cijelu Mađarsku i na kraju srušio u Zagrebu”, naveo je Rogoway, dodajući da Ukrajinci jedini na svijetu koriste dron Tu-141.

federalna.ba/Srna

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here