Četvrtak, 26 Maja, 2022
Google search engine
HomeBIHAMKMokar kolovoz, povećana opasnost od odrona

Mokar kolovoz, povećana opasnost od odrona

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Pojačan je promet vozila u blizini gradskih centara. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog radova na sanaciji odrona danas od 08 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Kraljeva Sutjeska-Ponijeri i preusmjerava na alternativni pravac (Kakanj-Tršće-Ponijeri).

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica više nema obustava saobraćaja, tako da se i tokom noći saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Živinice-Stupari (kod kamenoloma), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Kalesija-Sapna, Priboj-Teočak i Lukavac-Banovići.

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments