Srijeda, 25 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETNovi/stari predsjednik Srbije / Vučić proglasio pobjedu, ovo je njegova prva reakcija

Novi/stari predsjednik Srbije / Vučić proglasio pobjedu, ovo je njegova prva reakcija

Aleksandar Vučić je proglasio pobjedu u prvom krugu predsjedničkih izbora. “Dobio sam 59,9 posto glasova”, rekao je on u prvom obraćanju medijima iz štaba nakon izbora.

“Mi procjenjujemo da je na današnje izbore izašlo oko 3 milona i 800 hiljada ljudi. Dakle, ogroman broj ljudi. Najveći u posljednje vrijeme. Suštinski sve je proteklo u najboljem redu i miru”, rekao je Vučić na početku.

“Želim čestitati svim političkim takmičarima”, dodao je.

“Vladu nećemo formirati s onima koji su na neodgovoran način koristili navijačko opredjeljenje našeg naroda”, poručio je Vučić.

O rezultatima za parlamentarne izbore:

“Prema našim podacima, a smatram da imamo nešto konkretnije od Ipsosa i Cesida, jer imamo rezultate s Kosova i najveći dio iz inostranstva, lista “Zajedno možemo sve” osvojila je 44 posto glasova.

Lista “Dragan Đilas” osvojila opet više nego što su oni rekli – 13,6. 11,4 osvojila je lista “Ivica Dačić – premijer Srbije”, rekao je Vučić.

“U mandatima SNS je na 124 ili 125. Čekamo da nam to potvrde, jer još nisu došli neki rezultati iz RS. Ubjedljivu je pobjedu odnijela naša stranka”, dodao je.

Onda je prešao na predsjedničke izbore:

“Zdravko Ponoš 17 posto, Miloš Jovanović 5 posto, Milica Đurđević 4,5, za nijansu manje Boško Obradović…

Ja sam dobio 59,9 posto glasova“, rekao je Vučić i dobio gromoglasan aplauz svojih pristalica.

Ponosan sam što sam uz pomoć divnih ljudi uspio ono što u Srbiji niko nije uspio. Imam tremu, nije mi svejedno, jedini sam koji je dva puta pobijedio u prvom krugu…

Ni jednom čak nije bilo ni tijesno. Dobio sam oko dva miliona i 200 hiljada glasova. To je prvi krug, nije drugi”, kaže Vučić.

Poslije Nikole Pašića ću vjerovatno biti Srbin koji je bio najduže na vlasti u našoj zemlji. Na to sam neobično ponosan. Zahvalan sam ljudima i našem narodu koji mi je to omogućio. Na Kosovu sam dobio više od 90 posto glasova”, poručio je Vučić.

Osvrnuo se na prioritete u narednom periodu:

Jedan od prioriteta nam je dobar odnos sa zemljama u regionu, nastavak puta ka EU, ali i dobri odnosi sa tradicionalnim prijateljima“, dodao je Vučić.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments