Subota, 21 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETSkoro 100.000 KM za sufinansiranje troškova električne energije raseljenim osobama

Skoro 100.000 KM za sufinansiranje troškova električne energije raseljenim osobama

Vlada Tuzlanskog kantona je donijela Odluku o sufinansiranju troškova električne energije u 2022. godini raseljenim licima smještenim u izbjegličkim naseljima rekonstruisanim i adaptiranim za potrebe raseljenih lica.

Ovom Odlukom utvrđuje se ostvarivanje prava na sufinansiranje troškova električne energije u 2022. godini raseljenim licima smještenim u izbjegličkim naseljima rekonstruisanim i adaptiranim za potrebe raseljenih osoba.

Troškovi električne energije u 2022. godini sufinansirat će se u mjesečnom iznosu od 25,00 KM sa uračunatim PDV-om po domaćinstvu za cijelu sezonu, a pravo na sufinansiranje imaju raseljena lica nastanjena u kolektivnim smještajima izgrađenim, rekonstruisanim i adaptiranim za potrebe raseljenih lica.

Riječ je o naseljima Mrdići i Ježevac – Banovići, Doborovci – Gračanica, Višća i Karaula – Živinice, Plane – Kladanj, kućama holandske Vlade: Jezero, Bagremik i Stražbenica – Banovići, Drafnići, Rašljeva, Donja Orahovica, Gornja Lohinja, Lukavica, Lendići i Miričina – Gračanica, Solina, Slavinovići i Lipnica – Tuzla, Barice, Brnjica, Donja Višća, Gornje Živinice, Kovači, Odorovići, Repuh, Sjever I, Šarenjak, Kuljani i Šerići – Živinice, Gornja Potpeć, Luka, Kuge, Seona, Srebrenik II, Šahmeri, Sladna, Tinja Gornja, Špionica, Podorašje, Pušine, Brezje – Srebrenik, Stupari, Kladanj, Ravne, Starić, Brateljevići i Tuholj –Kladanj, Nezuk i Sapna – Sapna, Malinjak, Huskići, Naselje Sida i Dom kulture IRC – Lukavac, Požarike – Gradačac, Brane – Teočak, Klokotnica i Brijesnica Mala – Doboj Istok, Brnjik, Čelić i Šibošnica – Čelić, Jeginov Lug, Markovići, Centar i škola u Memićima – Kalesija.

Odluka se odnosi i na korisnike zgrada socijalno-neprofitnog stanovanja sa područja Solina i Miladije u Tuzli, Špionica – Srebrenik, Podgorje, Stražbenica, Jezero, Bagremik – Banovići, Sapna, Tuholj, Starić, Ravne – Kladanj.

Za ove namjene Budžetom Kantona predviđene su 94.800,00 KM.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments