Utorak, 24 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETSupružnici iz Visokog koji su dijete (6) držali kao roba dobili po...

Supružnici iz Visokog koji su dijete (6) držali kao roba dobili po jednu godinu zatvora

FOTO: ILUSTRACIJA

Općinski sud u Visokom osudio je supružnike S. H. i S. A. na godinu dana zatvora zbog nasilja nad šestogodišnjim djetetom koje je zgrozilo bh. javnost.Postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Općinski sud u Visokom 30. marta 2022. godine, donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv S.H. i S. A. zbog produženog krivičnog djela Nasilje u porodici u sticaju sa produženim krivičnim djelom Zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika.

“Za krivično djelo Nasilja u porodici utvrdio je kazne zatvora u trajanju od po 11 mjeseci, a za krivično djelo Zapuštanja ili zlostavljanja djeteta ili maloljetnika utvrdio im je kazne zatvora od po 3 mjeseca te optuženima izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po jednu godinu zatvora”, stoji u objavi Tužilaštva ZDK.

Dodaju da su optuženi na glavnom pretresu priznali krivicu za djela koja im se stavljaju na teret navodeći da su krivična djela učinjena u vremenskom periodu od marta 2020. godine do 08. septembra 2021. godine.

Supružnici S. su dječaka fizički zlostavljali, a bio je smješten u sobi koja je bila dodatno osigurana metalnim lancem, gdje nije mogao obavljati ni fiziološke potrebe, osim u tutu, koju nije imao gdje istresti. U optužnici se navodi da se u sobi zbog toga osjećao nesnosan smrad, zagušljivost, a dječak je bio iscrpljen, gladan, žedan i umoran.

Ovaj slučaj zgrozio je bh. javnost, a dječak je nakon prijave NN osoba i dolaska socijalnog radnika smješten na sigurno mjesto.

Klix

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments