Subota, 21 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETTržište / U Srbiji i danas cijena goriva smanjena, samo ne u BiH

Tržište / U Srbiji i danas cijena goriva smanjena, samo ne u BiH

Na sajtu Ministarstva trgovine Srbije objavljeno je da će nove cijene goriva biti u upotrebi na benzinskim pumpama od petka, 8. aprila, u 15 sati.

Kada je u pitanju gorivo na pumpama doći de do pojeftinjenja u odnosu na prošlu sedmicu. Tako da litar Euodizela sada košta 196,40 dinara (3,25 KM), a BMB premijum 95 174,20 dinara (2,89 KM).

Prošle sedmice zabilježeno je poskupljenje, pošto je litar Eurodizela koštao 197 dinara (3,27 KM), a BMB 95 premijum imao je cijenu od 175 dinara za litar (2,90 KM).

Benzinske pumpe, kako je predviđeno uredbom, dužne su da maloprodajne cijene goriva Euodizel i Euro premijum BMB 95 nezavisno od toga da li su poskupjele ili pojeftinile, i koje ne smiju da budu više od najviših maloprodajnih cijena utvrđenih od strane Ministarstva trgovine Srbije, primjene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine Srbije.

Ove će cijene goriva u Srbiji važiti do 30. aprila.

S druge strane, u Bosni i Hercegovini od nedjelje, 3. aprila, nema pojeftinjenja goriva. Tada je došla informacija da je gorivo jeftinije za pet feninga.

Zanimljivo, početkom aprila samo na jednoj pumpi u Sarajevu je litar dizela bila ispod 3 marke, i iznosio je 2,96 KM. 

Cijene litre dizela se i dalje visoko drže, pa je najveća danas – 3,36 KM.

Super 98 se i danas kreće od 2,66 KM do 3,26 KM

RADIOSARAJEVO

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments