Srijeda, 10 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETBjelorusija premješta specijalne snage na granicu s Ukrajinom pod izgovorom "sigurnosti države"

Bjelorusija premješta specijalne snage na granicu s Ukrajinom pod izgovorom “sigurnosti države”

Načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Bjelorusije Viktor Gulevič kazao je da će rasporediti specijalne snage na granicu Ukrajine jer “SAD i njihovi saveznici nastavljaju povećavati svoju vojnu prisutnost na državnim granicama”.On poručuje da su Ukrajinci na granici Bjelorusije nagomilali 20.000 vojnika i da takvo ponašanje “zahtjeva njihov odgovor”.

“Kako bi se osigurala sigurnost Republike Bjelorusije, jedinice za specijalne operacije raspoređene su na tri taktička pravca”, navodi se u priopćenju od utorka.

Gulevič navodi da je u posljednje vrijeme vidljivo nekoliko prijetnji za Bjelorusiju, između ostalog plaše ga grupe koje nose krstareće rakete u vodama Sredozemnog i Baltičkog mora, povećanje zrakoplovnih jedinica u Poljskoj i baltičkim državama.

“U sklopu druge etape provjere snaga za neposrednu reakciju, bataljunsko-taktičke skupine upućene su na zapadni i sjeverozapadni operativni smjer. Za njihovo jačanje napreduju se jedinice protuzračne obrane, raketnih snaga i topništva kako bi se osigurala njihova borbenost”, nastavlja se u priopćenju.

Ranije danas, bjeloruski ministar obrane Viktor Khrenin rekao je da je zemlja započela drugu fazu inspekcije reakcijskih snaga svoje vojske.

Na sličan način se i Rusija raspoređivala duž ukrajinske granice uoči početka invazije, a kao izgovor je koristila upravo vjećbe i testiranje vojnih snaga.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments