Ilegalno živ – Dubioza Kolektiv, podrška legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe u BiH

0

Obzirom da je donošenje Zakona o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe u našoj zemlji, uglavnom zbog administrativnih razloga, još uvijek na čekanju, oboljeli, ali i aktivisti koji su ljekovitu stranu kanabisa osjetili na vlastitom organizmu, kao i svi oni koji podržavaju lakši put pacijenta do legalne nabavke kanabisa, i dalje neumorno ukazuju na ovaj problem i rade na njegovom rješavanju.

Jedan od njih je i poznati bosanskohercegovački glumac Irfan Ribić, koji je ovom ljekovitom biljkom stavio pod kontrolu odmaklu fazu skleroze multiplex, u trenutku kada je bio na korak do invalidskih kolica. Sada živi sasvim normalan život, osim glumom bavi se sportom, a nedavno je sa suprugom Adnom postao otac prelijepoj kćerkici Dei.

Upravo na njegovu inicijativu, “Dubioza kolektiv” u novi album uvrstila je pjesmu “Ilegalno živ”, čime su pružili otvorenu podršku legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe:

ovo je još jedan pokušaj buđenja svijesti onih koji su zaduženi za donošenje zakona, odnosno prevazilaženje administrativnih barijera, kako pacijenti ne bi upadali u zamke crnog tržišta, te kako bi lijek nabavljali legalno, na ljekarski recept, u apotekama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here