Četvrtak, 7 Jula, 2022
Google search engine
HomeSPORTNavijači Želje večeras se opraštaju od Ivice Osima

Navijači Želje večeras se opraštaju od Ivice Osima

Uz stadion će biti postavljen i ogromni buket sa 1000 plavo-bijelih ruža i portret Ivice Osima, a planirano je i da Grbavicu tokom utakmice nadlijeće avion

Željezničar će večeras dočekati Radnik u posljednjem susretu 31. kola Premijer lige BiH.

Susret nema rezultatski značaj ni za jednu ekipu – sarajevski Plavi više nemaju šanse da izbore Evropu, dok je Radnik zasad jedini poznati putnik u niži rang, zakucan za dno tabele.

Međutim, navijači Željezničara odat će počast nedavno preminuloj legendi kluba sa Grbavice Ivici Osimu.

Na početku fudbalskog susreta svi igrači domaćeg tima na teren će izaći u majicama sa slikom Ivice Osima. Tokom same utakmice Južna tribina – Željin bedem, na kojem se nalaze najvjerniji Željini navijači, realizirat će posebnu navijačku koreografiju. A, u odavanju počasti učestvovat će i ostale tribine stadiona Grbavica.

Tako će svim navijačima na tribinama Sjever, Istok i Zapad pri ulasku na stadion biti podijeljeni kartoni sa likom Ivice Osima i jednim od njegovih čuvenih citata. Navijači će biti zamoljeni da u određenom trenutku utakmice podignu ove kartone, koji će im potom ostati kao trajna uspomena na Željinog velikana.

Uz stadion će biti postavljen i ogromni buket sa 1000 plavo-bijelih ruža i portret Ivice Osima, a planirano je i da Grbavicu tokom utakmice nadlijeće avion, koji će za sobom vuči veliki transparent sa porukom: Legende žive u srcima. Ivica Osim 1941 – 2022.

Tokom utakmice bit će, premijerno na Stadionu, puštan remix pjesme Grbavica, kojeg je u sklopu projekta “Grbavica – 30 godina nakon” (www.grbavica.ba) načinio producent Adis Kutkut – Billain.

U poluvremenu će o životu i djelu Ivice Osima govoriti poznati Željovci – voditeljica Emela Burdžović i glumac Ermin Sijamija, a tekst o popularnom Švabi pripremit će Almir Bašović, fan Kluba sa Grbavice, dramaturg i profesor na Odsjeku za komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Na utakmicu, koja se na Grbavici igra u ponedjeljak, 16. maja, pozvani su predstavnici oko 50 najznačajnijih sportskih kolektiva iz BiH, kao i brojne ugledne ličnosti iz BiH, regije, ali i svijeta.

Svi oni dolaze da odaju počast čovjeku koji je trajno zadužio FK Željezničar, Sarajevo, ali i sve druge sredine u kojima je živio i djelovao.

Ulaz na utakmicu bit će besplatan za sve aktivne članove FK Željezničar, kojih ima više od 12.000, ali i za djecu. Ispunjenje je to duga Fudbalskog kluba Željezničar prema svojim članovima, koji su u velikoj akciji učlanjenja, koju su najvećim dijelom iznijeli najvatreniji navijači Želje, skupili značajna sredstva, koja su klubu sa Grbavice pomogla da preživi vrlo turbulentan period.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments