Četvrtak, 7 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETPokušali ubiti migranta centru "Ušivak": Maloljetnik iz Afganistana izboden nožem

Pokušali ubiti migranta centru “Ušivak”: Maloljetnik iz Afganistana izboden nožem

FOTO: AVAZ

Pripadnicu Policijske uprave Hadžiću i Tarčin jučer su u jedan sat u noći obaviješteni da je u krugu Privremenog prihvatnog centra “Ušivak”, ulica Kasarna, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučnjavom između više osoba. 

– Tom prilikom je mldb. lice, rođeno 2005.godine u Afganistanu zadobilo povrede nanesene oštrim predmetom od strane NN lica. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekope Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, a na Klinici ta torakalnu hirurgiju je zadržano na daljem liječenju. Također je još jedno mllb. lice zadobilo lakše tjelesne povrede. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se događaj okvalifikuje kao krivično djelo iz člana 166. u vezi sa članom 28. KZ F BIH (Ubistvo u pokušaju)- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, kao i pronalasku izvršilaca čiji  je identitet poznat policijskim službenicima.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments