Rusija žestoko zaprijetila Švedskoj, Finskoj i SAD-u

0

SERGEJ Rjabkov, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova, obrušio se na Finsku i Švedsku zbog njihove odluke da uđu u NATO.

“Nitko ne bi trebao imati iluzije da će Rusija jednostavno gledati i šutjeti i prihvatiti ulazak Švedske i Finske u NATO”, rekao je dodavši da sigurnost u dvije zemlje “neće biti ojačana” tim potezom.

“Globalna situacija će se radikalno promijeniti nakon odluke Švedske”, dodao je. “Činjenica da sigurnost Švedske, kao i Finske, neće biti ojačana kao rezultat ove odluke, za nas je potpuno očigledna. Opća razina vojne napetosti će se povećati. Šteta što se zdrav razum žrtvuje zbog nekih fantomskih ideja o tome što bi trebalo učiniti u trenutnoj situaciji”, zaključio je.

Ruski veleposlanik: Američko uvlačenje u sukob iznimno je opasno

Ruski veleposlanik u SAD-u Anatolij Antonov rekao je sinoć da rat u Ukrajini sve više uvlači Washington u sukob s Moskvom. Kaže da je situacija “iznimno opasna”

“Današnja situacija je izuzetno, iznimno opasna. SAD se sve dublje uvlači u sukob s najnepredvidljivijim posljedicama za odnose između dviju nuklearnih sila”, rekao je Antonov na ruskoj televiziji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here