SIPA pretresa više lokacija u Visokom,Zenici,Mostaru i Širokom Brijegu

0

Aktivnosti u okviru akcije “META” se poduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona, u suradnji sa Federalnom upravom policije i uz tehničku podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Postupajući po naredbama općinskih sudova u Visokom i Zenici, u nastavku operativne akcije “META”, u ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, započeti su istovremeni pretresi na trideset tri lokacije u Visokom, četiri lokacije u Zenici, jednoj lokaciji u Mostaru i jednoj u Širokom Brijegu. Aktivnosti u okviru akcije “META” se poduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona, u suradnji sa Federalnom upravom policije i uz tehničku podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Pretresi objekata i lica na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode 32 osobe koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje više krivično pravnih radnji u okviru krivičnih djela ” Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, “Odavanje službene tajne”, “Krivotvorenje isprave”, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i krivičnih djela iz člana 52 Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Zeničko-dobojskom kantonu. Institucije su poručile kako će tokom dana objaviti više informacija o ovoj akciji. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here