Utakmica na Grbavici u znak sjećanja na Ivicu Osima

0

Željezničar je sinoć u okviru 31. kola Premijer lige BiH dočekao ekipu Radnika iz Bijeljine, a utakmica je posvećena nedavno preminuloj legendi kluba sa Grbavice – Ivici Osimu.

Utakmica je počela u 19.21 sat, što simbolizira 1921. godinu, kada je osnovan FK Željezničar. Ulaz na utakmicu bio je besplatan za sve aktivne članove FK Željezničar i za djecu.

Za sve one Željine prijatelje iz BiH, ali i čitavog svijeta, koji ipak žele finansijski podržati Plave sa Grbavice, omogućena je online kupovina virtuelnih ulaznica, koje su, također, kreirane da budu uspomena na Ivicu Osima.

Plava boja preovladavala je na tribinama, a svi posjetioci su prije ulaska u popularnu “Dolinu ćupova” mogli i da se upišu u Knjigu žalosti.

Na početku fudbalskog susreta svi igrači FK Željezničar na teren su izašli u majicama sa slikom Ivice Osima, a na tribinama je organizirana posebna koreografija.

Uz stadion je postavljen i ogromni buket sa 1000 plavo-bijelih ruža i portret Ivice Osima, a tokom utakmice Grbavicu je nadlijetao i avion s velikim transparentom sa porukom “Legende žive u srcima. Ivica Osim 1941. – 2022.“.

Tokom utakmice premijerno je puštan remix pjesme “Grbavica“, koji je u sklopu projekta “Grbavica – 30 godina nakon“ načinio producent Adis Kutkut – Billain. U poluvremenu su o životu i djelu Ivice Osima govoriti poznati Željovci.

Na utakmici su bili predstavnici brojnih sportskih kolektiva, kao i ugledne ličnosti iz BiH, regije i svijeta. Željezničar je tako na veličanstven način ispratio svoju legendu.

federalna.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here