Ponedjeljak, 4 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETDrama u centru Zagreba: Bager probio plinsku cijev i napravio veliki požar,...

Drama u centru Zagreba: Bager probio plinsku cijev i napravio veliki požar, ima povrijeđenih

Oko 23 sata sinoć, u centru Zagreba, došlo je do incidenta nakon saniranja radova na vodovodnom sistemu, prilikom čega su povrijeđene najmanje četiri osobe.

Iz vatrogasne jedinice u Zagrebu potvrdili su hrvatskim medijima da je bager, koji je nešto ranije radio na saniranju puknuća vodovodne cijevi, pogodio plinsku cijev te da su se zapalile plinske instalacije zajedno sa bagerom.

U bolnicu je hitno prevezen vozač bagera koji je ozlijeđen, kao i jedan od stanara, a ukupno je povrijeđeno najmanje četvero.

U jednom stanu su popucala stakla, a očevici iz obližnjih zgrada navode kako se osjetio miris plina te da je plamen u nekim trenucima dosezao do krovova. Rekli su i da se vidjelo nekoliko bljesaka praćenih zvukom poput snažnije petarde, piše Index.hr na kojem možete pogledati i videosnimke.

Pregorjele su i tramvajske žice koje su pale na pod, a samim tim bilo je i velikog iskrenja, rekli su to iz vatrogasne jedinice. Naveli su i da štite zgrade hladeći fasade.

Na intervenciju je izašlo pet vatrogasnih vozila i 16 vatrogasaca koji su ohladili mašinu i okolinu te ugasili plamen visok preko 10 metara.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments