Petak, 1 Jula, 2022
Google search engine
HomeSPORTOdbojkaški klub invalida “Jedinstvo” Boće niže uspjehe

Odbojkaški klub invalida “Jedinstvo” Boće niže uspjehe

Odbojkaški klub invalida “Jedinstvo” Boće osnovan je 2015. godine od strane nekoliko entuzijasta i igrača kao vid rehabilitacije za osobe sa invaliditetom.

Od tada – ovaj klub niže uspjehe, a u klubu su i četiri sjajna igrača iz Srebrenika: Albin Karić, Amir Osmanović, Elvis Šerifović i Sanjin Tursunović.

Ovogodišnju Premijer ligu BiH u sjedećoj odbojci ekipa “Jedinstva” završila je na odličnom 4. mjestu, a naša liga je najbolja u Evropi.

23. aprila ove godine učestvovali su na 16. Međunarodnom turniru „Bljesak – Memorijal Damir Metić“ u Slavonskom Brodu, gdje su osvojili 1. mjesto bez izgubljene utakmice.

OKI “Jedinstvo” Boće učestvovavao je i na najjačem međunarodnom turniru u sjedećoj odbojci „Sarajevo Open 2022“. Turnir je 21. put organizovao višestruki i ovogodišnji osvajač evropske Lige šampiona OKI Fantomi Sarajevo.

U svojoj grupi u 1. kolu OKI “Jedinstvo” pobijedio je ekipu OKI Borac Banja Luka (2:0), u 2. kolu je poražen od ekipe Dresdner iz SR Njemačke (2:1), a u 3. kolu pobjeđena je ekipa OKI Hrabri iz Zagreba (2:0). OKI “Jedinstvo” zaustavljen je u polufinalu, nakon poraza od aktuelnog prvaka Evrope ekipe OKI Fantomi Sarajevo (3:0).

U utakmici za treće mjesto pobijedili su reprezentaciju Hrvatske (2:1) te okončali turnir na 3. mjestu.

“Na turniru smo nastupili oslabljeni jer je naš igrač Mirko Zečević Tadić (najbolji sportista u invalidnim sportovima Brčko distrikta za ovu godinu) zbog nastupa za reprezentaciju Hrvatske nije mogao nastupiti za svoj klub”, kažu iz OKI “Jedinstvo” Boće.

U narednom periodu ovaj klub očekuje učešće na još nekoliko domaćih i međunarodnih turnira. Kruna ovogodišnjih takmičenja će biti turnir u Lajpcigu (SR Njemačka) gdje ovaj klub brani 1. mjesto osvojeno na prethodnom turniru.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments