Počelo obilježavanje Dana grada Srebrenika

0

Danas je u Srebreniku održan 2. sajam pod nazivom „Zlatne ruke žena kraljevskog Grada Srebrenik“, uz učešče oko dvadesetak udruženja žena iz Srebrenika i nekoliko bosansohercegovačkih gradova.

Ovaj sajam jedan je od sadržaja kojima se obilježava Dan grada Srebrenika 21. juni, a i ovaj put na gradskog šetalištu građani su mogli degustirati ili kupiti raznorazne domaće proizvode, jela i poslatice koje su pripremile vrijedna ženske ruke članica udruženja, kao i nakit,suvenire i druge rukotvorine.

Ovu manifestaciju svečano je otvorio gradonačelnik Srebrenika, a podržali su je  Gradska uprava, Turistička zajednica i Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.

Sajam  „Zlatne ruke žena kraljevskog Grada Srebrenik“ već drugu godinu za redom organizuje udruženje žena „Diva“ Srebrenik. Želja svih je da sajam postane jedna lijepa tradicija i  da  iz godine u godinu raste broj učesnica.

Danas je upriličen i tradicionalni prijem u prostorijama Gradske uprave za učenike generacije srednje i osam osnovnih škola u Srebreniku, kao i za djecu šehida i poginulih boraca, te dobitnike najvećih ratnih priznanja.

Program obilježavanja Dana grada Srebrenika nastavlja se i sutra. Na zidinama starog grada Srebrenika biće održana svečana sjednica Gradskog vijeća, dok če u večernjim satima na gradskom trgu biti održan i koncert poznatog benda „Zabranjeno pušenje“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here