Utorak, 5 Jula, 2022
Google search engine
HomeMAGAZINPoslije četiri godine čekanja, Zabranjeno pušenje konačno ima novi album i to...

Poslije četiri godine čekanja, Zabranjeno pušenje konačno ima novi album i to dvostruki!

Dvostruki album “Karamba!”, snimljen četiri godine nakon studijskog albuma “Šok i nevjerica” i živog albuma “Live in Skenderija 2018”, objavljen je danas, 3.6. u svim zemljama svijeta i donosi čak 16 novih pjesama.

Vjerno svojoj tradiciji, Pušenje i ovog puta nije iznevjerilo očekivanja: pred publikom je beskompromisni rokenrol album, odsviran srcem i dušom onih koji su se davno, kako i kažu u jednoj od pjesama, zakleli na “polovni Fender i napuknuti Shure”.

Kao autori većine pjesama na albumu potpisani su frontmen benda Sejo Sexon i gitarist Toni Lović, pored kojih su na albumu svirali i članovi grupe Branko Trajkov Trak, Robert Boldižar, Dejan Orešković Klo i Angie Zebec, a specijalni gost je Tomislav Goluban na usnoj harmonici.

Tekstovi pjesama, čiji je autor Sejo Sexon, isto tako se nastavljaju na 40 godina dugu povijest benda – duhoviti su, autoironični, prepuni živopisnih likova i životnih lekcija.

Podsjećamo, u utorak, 21. juna gosti našeg grada biće članovi kultnog i legendarnog benda “Zabranjeno pušenje” za koje ne sumnjamo da će Srebreniku prirediti jedan vrhunski koncert i ugođaj za naše sugrađane te sve drage goste koji će posjetiti naš grad i biti dio jedne lijepe priče.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments