Veličanstvenim koncertom,vatrometom i svečanom sjednicom GV obilježen Dan grada Srebrenika

0

Fantastičnim koncertom benda “Zabranjeno pušenje” pred nekoliko hiljada građana, te sjajnim vatrometom sinoć je na najljepši način obilježen Dan grada Srebrenika.

“Zabranjeno pušenje” priredilo je nezaboravan vrhunski muzički spektakl u ambijentu i atmosferi na gradskom trgu u centru grada.

Prije podne, polaganjem cvijeća na centralnom spomen-obilježju poginulim borcima i šehidima u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godine, te spomen kosturnici borcima palim u NOAR-u 1941-1945 g, kao i svečanom sjednicom  Gradskog vijeća na Starom gradu,dodjelom priznjanja i plaketa, također je obilježen Dan grada Srebrenika.

Obilježavanju Dana grada prisustvovale su delegacije gradske predstavničke i izvršne vlasti, Vlade TK-a, , boračkih udruženja, predstavnika vjerskih zajednica, udruženja građana, javnih ustanova i preduzeća.

O značaju 21. juna  ratne 1992. godine, datuma kad je oslobođen kompletan prostor tadašnje općine Srerenik, kao i o perspektivama budućeg ove lokalne zajednice, u svečanom referatu govorio je gradonačelnik Nihad Omerović.

U ime Vlade TK, današnjem svečanom obilježavanju Dana grada Srebrenika prisustvovala je ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić, koja je naglasila da Srebrenik kao i sve druge lokalne zajednice na području ovog kantona, sigurno ima svoje bitno mjesto kada su u pitanju ulaganja  u bitne infrastrukturne projekte .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here